Een adempauze…

Als mantelzorger kan de last zwaar zijn. Je voelt je uit balans en bent toe aan een periode van rust. Vaak is er een langer bestaand patroon van uitputting en overbelasting. Dit uit zich in lichamelijke, emotionele en/of psychische klachten als slapeloosheid, vermoeidheid en somberheid. Hierdoor kan ook het geloofsleven worden beïnvloed. Het dagritme is zoek en het lukt niet meer om te ontspannen. De klachten stapelen zich op en je verliest steeds meer de moed en kracht om verder te gaan. Herken je je hierin? Overweeg dan een verblijf in de Oase.

De Oase is een diaconaal gastenhuis aan de rand van Ouddorp, te midden van rust en ruimte. Een oord van rust, structuur, ontspanning en bezinning. De Oase staat voor persoonlijke aandacht en professionele begeleiding. De combinatie van pastorale en psychosociale zorg maakt de Oase uniek en maakt het mogelijk om te werken aan herstel.

Het is goed om te realiseren dat de Oase geen behandelcentrum is. Als je toe bent aan behandeling – bijvoorbeeld voor een depressie – is de Oase geen goede plek voor je. Als er sprake is van crisisgevoeligheid, in de zin van suïcidaliteit of ernstige paniekklachten, is een verblijf in de Oase moeilijk te realiseren.

Wil je meer weten over ons? Neem contact op met de Oase (085-489886) of kijk op www.diaconaalgastenhuisdeoase.nl.