Regio Betuwe

Al langer leefde de vraag binnen onze Vereniging of het mogelijk zou zijn om ook in de Betuwe avonden te organiseren. Middels een telefonisch contact met Bert Stam, ouderling van de Ger. Gemeente Geldermalsen die daar ook als pastoraal werker arbeidzaam is, kregen we de eerste contacten. Ten huize van Annemarie Visser, bestuurslid van ons Landelijk Bestuur, zijn we met elkaar in gesprek gegaan en hebben de eerste avond voorbereid. Op maandag 9 mei jl. is de oprichtingsvergadering geweest en ook daar mogen we terugkijken op een heel goede, fijne avond. Er waren zo’n dertig mensen aanwezig uit deze regio en er was een fijne sfeer onder elkaar. Lijden verbindt toch echt, zeiden we tegen elkaar. En dat is echt waar. Bert Stam heeft de avond geopend met een meditatie over de eenzame verlamde te Bethesda. Ook heeft hij iets verteld over de Vereniging. Daarna heeft ondergetekende een inleiding gehouden die inging op de eenzaamheid van de leden van onze Vereniging.

Na de pauze hielde we een brede vragenbespreking, die in en openheid gebeurde die verbaasde. En … naast Bert Stam hebben zich vier mensen opgegeven die in het bestuur wilden komen! Het is werkelijk om stil van te worden. Zo werd de oprichtingsvergadering meteen de startvergadering.

Op DV. 17 oktober wordt de volgende avond gehouden in de kerk van de Gereformeerde Gemeente te Geldermalsen. Houdt onze site in de gaten.

Ook regio Betuwe: Gods zegen gewenst en sterkte in alle opstartwerk.

Hartelijke groet namens het Landelijk Bestuur

Wim V.

Geen evenement gevonden