Regio Betuwe

Al langer leefde de vraag binnen onze Vereniging of het mogelijk zou zijn om ook in de Betuwe avonden te organiseren. Middels een telefonisch contact met Bert Stam, ouderling van de Ger. Gemeente Geldermalsen die daar ook als pastoraal werker arbeidzaam is, kregen we de eerste contacten. Ten huize van Annemarie Visser, bestuurslid van ons Landelijk Bestuur, zijn we met elkaar in gesprek gegaan en hebben de eerste avond voorbereid. Op maandag 9 mei jl. is de oprichtingsvergadering geweest en ook daar mogen we terugkijken op een heel goede, fijne avond. Er waren zo’n dertig mensen aanwezig uit deze regio en er was een fijne sfeer onder elkaar. Lijden verbindt toch echt, zeiden we tegen elkaar. En dat is echt waar. Bert Stam heeft de avond geopend met een meditatie over de eenzame verlamde te Bethesda. Ook heeft hij iets verteld over de Vereniging. Daarna heeft ondergetekende een inleiding gehouden die inging op de eenzaamheid van de leden van onze Vereniging.

Na de pauze hielde we een brede vragenbespreking, die in en openheid gebeurde die verbaasde. En … naast Bert Stam hebben zich vier mensen opgegeven die in het bestuur wilden komen! Het is werkelijk om stil van te worden. Zo werd de oprichtingsvergadering meteen de startvergadering.

Op DV. 17 oktober wordt de volgende avond gehouden in de kerk van de Gereformeerde Gemeente te Geldermalsen. Houdt onze site in de gaten.

Ook regio Betuwe: Gods zegen gewenst en sterkte in alle opstartwerk.

Hartelijke groet namens het Landelijk Bestuur

Wim V.

03mei2023

Regioavond Betuwe

Depressie en geloof

Van 19:30 tot 21:30

Meer informatie...

Bestuur

Dhr. B. Stam

Mijn naam is Bert Stam, geboren in Rotterdam en sinds 1985 woonachtig in de Betuwe. Ik ben getrouwd en wij hebben 5 kinderen en 8 kleinkinderen. Ruim 40 jaar ben ik werkzaam geweest in het basisonderwijs als leerkracht, en (interim-) directeur.

Daarnaast ben ik bijna 30 jaar ambtsdrager in de Gereformeerde Gemeente.  Sinds 2014 ben ik als pastoraal werker werkzaam in onze gemeente Tricht-Geldermalsen. In die hoedanigheid ben ik ook betrokken bij mensen met psychische problemen. Het verband tussen psychische klachten en het geloofsleven heeft mijn bijzondere belangstelling. In het pastorale werk bemerk ik telkens weer dat deze dingen nauw met elkaar samenhangen. Het is soms moeilijk maar wel belangrijk om mensen hierin zo mogelijk te ondersteunen.

In 2022 is in de Betuwe een werkgroep gestart van de verenging Een Handreiking. Als voorzitter van deze werkgroep bereiden we samen met het bestuur de regioavonden voor in de Betuwe. Wij willen ook in de Betuwe mensen ondersteunen die in het gezin of in de familie mensen met psychische klachten hebben. 

Mevr. H. Geurtsen

Mijn naam is Henriëtte Geurtsen. Getrouwd en moeder van 2 kinderen.  Daarnaast werk ik in de thuiszorg. De Vereniging Handreiking was voor mij al lang bekend, maar ging meer leven toen ik zelf psychisch instortte. 

Toen het met mij beter ging, wenste ik anderen tot steun te mogen en kunnen  zijn. Op een regioavond Betuwe zochten ze mensen in de werkgroep.  Hier ben ik in mee gegaan. Ook om juist om de mensen heen te staan die naast de psychisch zieke staan. We hopen echt dat de vereniging meer bekendheid gaat krijgen. Met Gods hulp en ondersteuning zien we er naar uit om voor de vereniging en de mensen tot een Handreiking te mogen zijn. 

Mevr. C. Honkoop

Mijn naam is Christa Honkoop, geboren en getogen in de Betuwe. Ik ben getrouwd en wij hebben 3 kinderen en 4 kleinkinderen. Ik ben werkzaam als office manager/financiële werkzaamheden bij een advies- branchebureau. Ik zelf ben geen psychisch stabiel persoon en daarnaast heb ik een vader die zolang ik hem ken psychisch ziek is. 

Mijn belangstelling is gewekt tijdens een bijeenkomst van de  “Vereniging Handreiking” bij ons in de Betuwe. Tijdens deze bijeenkomst werd door het Landelijk Bestuur gevraagd wie er belangstelling had om in het bestuur van “vereniging Handreiking” (regio Betuwe) deel te nemen. Omdat de avond voor mij zeer interessant was, heb ik besloten om mij aan te melden voor het bestuur. Inmiddels is de regio Betuwe een feit en mag ik als secretaresse in het bestuur deelnemen.

Vriendelijke groet van,

Christa Honkoop

Mevr. J. van der Leun

Mijn naam is Jannemarie van der Leun. Ik ben getrouwd. We hebben 3 kinderen gekregen, die inmiddels richting de volwassenheid gaan. Wij wonen in Leerbroek, een landelijk dorp op de rand van de Betuwe.

Voordat de kinderen geboren werden heb ik jaren in de zorg gewerkt als verpleegkundige o.a. ook op een PAAZ afdeling. Inmiddels werk ik nog een paar ochtenden in de buitendienst van de Trombosezorg. Ik heb mezelf altijd aangetrokken gevoeld tot de lijdende mens, zowel lichamelijk als psychisch lijden. Maar als één (familie)lid lijdt, lijden alle leden… Daarom spreekt de doelstelling van de Stichting ‘Een Handreiking’ mij aan en wil ik binnen regio, de Betuwe, mij inzetten zodat het werk van de stichting ook hier in de Betuwe een troostvolle handreiking kan geven aan mijn lijdende medemens.