11sep

Uit de pers

Al eerder schreven we als bestuur iets over de coronacrisis en de zorg die er leefde over de toename van het aantal depressies in ons land. Recent werd er door een bekend Opiniepanel de uitslag doorgegeven uit een groot onderzoek. Met interesse heb ik dat gelezen en graag geef ik het u/jou door. Hebt u/jij behoefte om hierover met ons te praten, neem dan contact met ons op via onze site.

W. Visser

Een meerderheid van de ondervraagden zegt door de coronacrisis één of meerdere psychische klachten te hebben gekregen. Voor de meesten is het leven door de crisis minder leuk geworden, vooral door gebrek aan contact, spontaniteit en zekerheid. 60 procent zegt door de coronacrisis in toenemende mate last te hebben of te hebben gehad van mentale klachten. Dit varieert van lichte effecten als piekeren en prikkelbaar zijn, tot serieuze verschijnselen als depressiviteit en paniekaanvallen. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 25.000 leden van het Opiniepanel.

Verder lezen:

https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/meerderheid-heeft-psychische-klachten-door-coronacrisis-vooral-jongeren-ervaren-problemen/

Laat een reactie achter